Management Team (MT) training

Resultaatkracht voor managers  

Waar komt succes vandaan?

Succes wordt meestal verwacht als bij iedereen de doelen en de afspraken bekend (hadden kunnen) zijn, Voor robots is dat ook voldoende. Maar voor uw mensen niet. Om als persoon of als team succesvol te zijn, moeten we onszelf trainen. In de sport hebben we die waarheid allang geaccepteerd.

Scoren begint met trainen!

Bij organisaties zijn tegenvallers vaak te verklaren uit het feit dat de 'spelers alleen maar wedstrijden spelen'. Uiteraard zijn wedstrijden leerzaam. Maar analyse van trainingsresultaten is onontbeerlijk om nóg scherper en effectiever te worden. Wie wedstrijdritme combineert met een gedisciplineerd trainingschema komt het beste uit de competitie. Waar niet wordt getraind is succes toeval.

Actie & Attitude – het dynamische duo

Het hanteren van een goed trainingsschema is nog geen garantie voor resultaat. Daar horen de juiste acties het juiste gedrag bij. Gedragsverandering kost écht moeite en is niet in één keer geregeld. Trainen gaat dus met vallen en opstaan. Niet voor niets dat er dat er voor (top)sporters trainers en coaches zijn die dit veranderproces begeleiden.

Echte verandering

Er is maar één manier waarop uw organisatie werkelijk verandert: als medewerkers – met hun leiders voorop – hun eigen houding en gedrag verandert. Zonder training en coaching is de houdbaarheid van de gedragsverandering beperkt. Met de trainings- en coachingsmethodiek van Best Year Yet® mikt u op persoonlijke verandering. Met als effect dat u en uw team gegarandeerd de weg naar boven (terug) vinden.

 

Waarom starten met het Best Year Yet® trainings- en coachingsprogramma?

1. Jaarplan op één A4

Geen boekwerk voor in de bureaula maar een inspirerende en leesbare routebeschrijving. Het Best Year Yet® Jaarplan is uw werkdocument, de routekaart naar resultaten en succes en dus een levend document. U en uw team gebruiken het gedurende het hele jaar. Bijwerken, evalueren, focus.

2. Doelen gehaald

Best Year Yet® werkt met de doelen die u wilt halen: financiële targets (o.a. omzet, kostenbesparing), korte wachttijden, laag ziekteverzuim, goede werksfeer, tevreden klanten, volle orderportefeuille of hoog slagingspercentage. Voor Best Year Yet® betekent doelgericht dat u de focus op úw doelen vasthoudt en ze dus ook haalt.

3. Verantwoordelijk team

Met Best Year Yet® creëert u een cultuur van verantwoordelijkheid en focus. Precies die factoren waarmee een top-team zich onderscheidt van de rest. Steeds is duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Internet-software PRO (Producing Results Online) maakt elke maand de voortgang voor alle teamleden zichtbaar, met als resultaat een positieve groepsdiscipline.

4. Transformatie

Best Year Yet® is gebaseerd op een transformatie van houding en gedrag per individu, omdat individuen het succes van uw organisatie bepalen. Zodra het Best Year Yet® Team nieuw en inspirerend gedrag laat zien, verandert de organisatie automatisch mee. Medewerkers gaan hun eigen verantwoordelijkheid nemen, omdat de nieuwe werksfeer en cultuur daartoe uitnodigen.

5. Uw beste jaar ooit

Laat uw team werken met Best Year Yet® en u creëert een jaar als nooit tevoren. Een sterk en gedreven team draagt nieuwe overtuigingen uit en geeft samen vorm aan de toekomst. De doelen worden gehaald, wat er ook gebeurt. Medewerkers worden uitgedaagd om hun kwaliteit in te zetten, omdat  voorbeeldgedrag van leidinggevende(n) daartoe inspireert.

Lees verder en download onze folder: "Wat bereikt u met met Best Year Yet®"

Management Team Trainingsprogramma

  • Tweedaagse workshop voor het hele team. Resultaat: één A4 met daarop de teamfocus, richtlijnen en de top-10 doelen voor het hele jaar.
  • Eéndaagse workshop waarin alle teamleden hun individuele Best Year Yet® Jaarplan maken. Resultaat: één A4 met de persoonlijke focus, richtlijnen en top-10 doelen.
  • Maandelijkse review van een halve dag, waarin het team de resultaten bespreekt en acties initieert.
  • Werkboeken, instructiemateriaal en web-based software.
  • Deze helpen u bij het vastleggen en volgen van doelen en resultaten.
  • Professionele support van uw Best Year Yet® programmaleider, inclusief coaching van de leidinggevende(n) en periodieke evaluatie.
  • Wilt u een maatwerk-programma? Natuurlijk kan dat; neem snel contact op om een programma te krijgen dat zich aanpast aan uw wensen en situatie.