Wat doen we?

InnoEssence is een vernieuwend training en coachingbureau dat in zijn begeleiding veel aandacht besteedt aan blijvende verandering in teams en individuen. Is verandering dan noodzakelijk? Niet als er geen ontwikkeling nodig is. Maar zoals Einstein zei: “als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg”. Wil je meer gemotiveerde medewerkers, betere resultaten, minder ziekteverzuim of gewoon een prettiger sfeer in het bedrijf dan is blijvende aandacht voor ontwikkeling van individuen en teams noodzakelijk.

Of het nu een zorgorganisatie, overheidsorganisatie of een profit-organisatie is, het InnoEssence trainings- en coachingsprogramma is uitermate geschikt om een veranderingsproces in gang te zetten, te implementeren en te verankeren in uw organisatie. Het InnoEssence trainings- en coachingsprogramma is gebasseerd op  de Best Year Yet methodiek dat door diverse trainiers en coaches in Nederland al 25 jaar succesvol wordt toegepast. Zo ook door InnoEssence.

Het trainings- en coachingsprogramma van InnoEssence houdt zich bezig met twee componenten van het veranderingsproces. Enerzijds de acties en de structuur en anderzijds het gedrag dat nodig is om de acties in gang te zetten en de doelstellingen te realiseren. InnoEssence noemt dit het "Dynamische Duo: Actie en Attitude". InnoEssence combineert zowel de harde als ook de zachte kant gericht op resultaat.

InnoEssence gaat verder dan alleen training & coaching, gaat verder dan alleen een workshop, een paar trainingsdagen of alleen het presenteren van de theorie.

Immers gedragsverandering heeft een beperkte houdbaarheid. Naast het uitgebreide, effectieve en innovatieve trainings- en coachingsprogramma combineert InnoEssence, zo nodig, een aantal andere trainingsmethoden zoals NLP, oplossingsgerichtmanagement en coaching, creatieregie, KOLB, kernkwaliteiten e.d. aan het trainings- en coachingsprogramma.

Daarmee is InnoEssence dé specialist in sociale innovatie.

Lange tijd ging de aandacht naar technische (proces) innovaties. Als procesregisseur is InnoEssence ook daar in gespecialiseerd. Onze ervaring is dan ook dat veranderingen niet stoppen bij het invoeren van technische innovaties. Het zijn de medewerkers die het uiteindelijk moeten doen. Bij technische innovaties horen ook sociale innovaties, de acties en de attitudes. Het gaat dan met name om innovatieve bedrijfsprocessen en het betrekken van de medewerker daarbij.

Het is een groot misverstand om te denken dat grote veranderingen alleen ontstaan door technologische ontwikkelingen. Nieuwe werkvormen, nieuwe organisatiemodellen, een andere vormen van leding geven zijn nodig. Sociale innovatie wordt of is steeds belangrijker. Zonder deze processen hebben technologische vernieuwingen geen succes. Managers moeten werknemers niet slechts zien als kostenpost maar ook zien als bron van innovaties. Iets minder aandacht voor alleen de cijfers dus!

Sociale innovatie is de core-business van InnoEssence. Wij gaan verder dan alleen training & coaching. De vlag dekt de lading niet meer. Wij zijn InnoEssence,  “specialisten in sociale innovatie”.

Beyond the innovation limmits!